2016. december 11., vasárnap

Pocsék filmek - avagy amik nélkül van élet #2

Üdvözlet pici fiókák! Ki hogy van ma? Élvezitek az édes szombati napot, mikor még halogathatjátok a tanulnivalót? Én igen, bár egy újabb söpredék filmmel kecsegtettem magam e szép estén.

A rettenetes horrorfilm címe „Ördögűzés: Deborah Logan története”. Mielőtt beszúrnék egy gyors ismertetőt róla, mindenki figyelmét felhívnám arra, hogy NE nézze meg!

ISMERTETŐ
Deborah Logan (Jill Larson) Alzheimer-kórban szenved. Mia (Michelle Ang) orvostanhallgató és a dokumentumfilm készítő csoportja szerződnek a beteg asszonnyal, és lányával Sarah-val, hogy dokumentálják a hölgy mindennapi életét. Mivel kettejüknek pénzre van szükségük, hogy a jelzáloggal terhelt házukat ki tudják fizetni, elfogadják ezt. Ahogy múlik az idő, a filmkészítő stáb rájön, hogy Deborah-t megszállta egy gonosz entitás. Arra kényszeríti a beteg nőt, hogy a kórházból raboljon el egy kislányt, aki az 5-dik áldozat kell legyen egy ősi indián rítusban, hogy a gonosz entitás vissza tudjon jönni az élők világába.

VÉLEMÉNYEZÉS
Három pontját emelném ki a filmnek, hogy miért nem tartom túlzottan jónak ezt a „remekművet”: hihetőség, maga a film szerkezete, és a cselekmények sorozata.
Nem hihető, mivel bár megvoltak a klisék a megszállottság esetében (elváltozott hangon és más nyelven beszél, néha előremered a semmibe, majd hirtelen rátámad valakire, stb.), de volt egy-két furcsa momentum, amit nem tudtam beazonosítani. Az első: nem latinul beszélt (mert bizony, akit megszállnak, az ezen a nyelven „tolja”) hanem franciául. Igen, FRANCIÁUL. Nagyon értelmes, nem? Fogalmam sincs, hogy hogyan jutott ez az eszükbe, de… áh, hagyjuk is! A második: mindig a kamerás emberre támadt rá. Senki másra, CSAK a kamerásra. Na, vajon miért? A harmadik: a film legelején felhangzott ez a szöveg „valós felvételek alapján készült.” Ekkor már éreztem, hogy nem lesz jó film, de hát mindent a pici fiókákért! Jaj, meg még volt a végén egy olyan esemény, amit nem tudtam végképp értelmezni! (SPOILER) A megszállott néni konkrétan elkezdte az elrabolt kislányt fejét megenni, de ilyen hatalmas szájjal! Elnézést, de ezt már tényleg nem tudtam elhinni! 
A film szerkezete a kamerás felvételen alapult. Be akarta adni nekünk, hogy ezeket bizony, tényleg felvették, mert olyan elszántak. De kérdem én, akkor is videóz valaki, ha hirtelen lesz egy nagy robbanás és kilöki őket valami „gonooosz entitás”? Illetve akkor is, amikor mérges kígyókkal teli, szűk barlangban próbálnak átmászni? Amikor támad a megszállt asszony és pont őt, a kamerázó embert szemeli ki, akkor nem védekezik, hanem fogja azt az istenverte kamerát? Nem hiszem, és emiatt sem szeretem ezeket a kamerás filmeket. Nem hihetőek, és ostobaságok születnek belőlük. 

Cselekmény sorozata is érdekes volt. Az első 13 percben minden rendben volt, de aztán a néni elkezdett furcsa tüneteket produkálni. A történet szerint (SPOILER) volt egy régi gyerekorvos, aki valamilyen szeánszok miatt megölte a menstruáció előtt levő lányokat és kígyókkal is megmaratta, vagy nem is tudom. Öt kellett volna a bácsinak, hogy halhatatlan legyen, de a sztori alapján Deborah és a gyerekkori barátja megölte és elásták élve. Vagyis hát utóbbi által gyilkoltál meg szerencsétlen és senkinek sem árulták el. Na, és állítólag ennek a bácsinak a „gonosz entitása” szállta meg Deborah-t. De semmi… oka nem volt rá. Vagyis annyi év eltelt e két cselekmény között… akkor miért pont most történik ez? Miért pont akkor, amikor jaj, véletlen megjelennek az orvostanhallgatók, hogy dokumentumfilmet készítsenek? Á, hát nem nagyszerű? Igazi kasszasiker, mert túl is élték és fel is vették! Persze, naná, rögtön el is hiszem. Illetve maguk az események is olyan random követték egymást, és zavaros is volt, meg… nem is tudom. Nem tűnt jól felépítettnek. Nem tetszett.
A színészekkel nincs semmi bajom. Elfogadtak egy felkérést, mert valamiből meg kell élniük, de valószínűleg nem ebből fognak.
Tényleg ne nézze meg senki, borzasztó! Elpocsékolt idő! Én most inkább felfrissülök, és egy Fűrészt nézek, mert arról érdemes lesz írni! További szép estét!

~ Darwly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése