2016. december 11., vasárnap

Legendák #1 - Bloody Mary legendája

Jó reggelt, pici fiókák! Ki szeretné a napját egy édes leányzó legendájának megismerésével kezdeni?

Bloody Mary legendáját a Szellemekkel Suttogó sorozatból ismertem meg, amúgy egész jó és tökéletes családi estekre egy-egy részt belőle megnézni.

Először is röviden: Van egy olyan játék, amiben a gyerekek a tükör elé állnak egy sötét szobában (amit mondjuk, gyertyával világítanak ki) és a tükörbe nézve háromszor hangosan kimondják Bloody Mary nevét, aki erre megjelenik. Jobb esetben csak ennyi történik, de kikaparhatja az ember szemét, bezárhatja a tükörbe és addig kísérti, míg nem öngyilkos nem lesz. 

A sorozatbeli legenda szerint, Bloody Mary elkapott egy rettenetes betegséget, ami súlyosan fertőző volt. A szülei ápolták, azonban egy nap kómába esett. Az apja orvos volt, ezért megtudta állapítani. Kitalálta, hogy amíg kómában van egyetlenegy leánya, addig egy koporsóba teszik és elássák a földbe (mert miért is ne?). De természetesen gondoltak arra is, hogy mi lesz, ha egyszer felébred? Ezt a kérdését úgy oldották meg, hogy a kezére kötöttek egy zsineget, amit pedig egy nagyobb haranghoz, hogy meghallják, amikor visszatér. S az idő telt, míg nem egy éjszaka fel nem ébredt Bloody Mary. Rángatta a karját, de édes szülei aludtak és nem hallották meg a harang hangját, a lánynak viszont fogyott a levegője és elkezdte kaparni a koporsót belülről, hogy kimásszon. Addig-addig kaparta, míg nem a körmei le nem jöttek és el nem vérzett. Innen jön a név eredete, Bloody Mary. A szülei utólag ásták ki… Így aki megidézi ezt a lányt, az ne számítson semmi jóra!

Egy másik változat szerint Bloody Mary egy csecsemő gyilkos volt az adott városban ahonnan származik ez a legenda, és eredetileg nem is az ő feje, hanem a Sátáné jelenik meg az idézések alkalmával.. Van egy olyan változat is, amint a Mary Worthington testvérpárt egy éves korukban ölték meg és a tükörre próbálták írni a rendőrségnek a gyilkos nevét… Ám ez a legutóbbi eléggé abszurd, hiszen egy éves korukban hogyan tudták volna ezt megtenni?
Ennek a legendának többfajta neve is van: Hell Mary, Mary Jane, Bloody Bones és Mary Worthington.
Ha valaki meg akarja idézni, az nem csak „Bloody Mary”-t mondhat, hanem „Kathy, gyere elő”, „Bloody Mirror”, és „Bloody Mary, nálam van a csecsemőd”. Bár a Kathy és a csecsemős részt én magam sem értem.
Nem tudni pontosan, hogy ki lehetett Bloody Mary. Az biztos, hogy nem VIII. Henrik lánya, véreskezű Mária, aki eléggé radikális módszerekkel próbálta visszaállítani a katolicizmust Angliában.
Plusz érdekesség: van egy Bloody Mary nevű koktél is.
További rémséges napot, minden pici fiókának!

~ Darwly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése