2016. december 11., vasárnap

Horror filmek #4 - Rítus

Hali, Drágáim!

Mára hoztam nektek a Rítus összefoglalását, mely egy igazán nagy csalódás lehet azok számára, akik szeretik az egyházzal kapcsolatos, démonűzős, papos történeteket, mint például én. De akkor nézzünk is bele.


A film elején a főszereplőről megtudjuk, hogy hullapreparáló, ugyanis épp hullát preparál. Hú. Nagy sztori. Oké, legyünk optimisták. A kövi jelenetben arról beszél egy haverjával két random helyszínen, hogy ő el akar menni, mert unja a preparálást és inkább pap lesz. Persze erről az apjával egy szót sem beszél, és ezt egy közös preparálási jelenettel bizonyítják. Ezután négy év telik el, a srác elérkezett a vizsgájához, de ír e-mailt, hogy "hit hiányában alkalmatlan" hogy pap legyen, majd elindul haza. Közben a pap tanárja utána szól, de megbotlik a padkában és totál véletlenül kilök egy bringás csajt egy kocsi elé, akit félholtra gázolnak. Michael (mert ő a főszereplőnk) pedig megáldja, mert kéri. Milyen rendes tőle!
Ezt követően aki kilökte a csajt, felkeresi, és megkéri, hogy menjen el Rómába ördögűzést tanulni, magasról téve arra, hogy a srácnak nincs kedve hozzá és nem hívő. El is megy, meg is cáfolja a hitet, mert a megszállt embereket csak elmebetegnek gondolja, így hát az ottani pap is elküldi melegebb égtájakra, na meg Lucas atyához, aki már jó régóta űz ördögöt.

Szóval el is megy, itt megkapjuk első ijesztőbb jelenetünket, értsd: egy cica beugrik a képbe. Pff… Szóval Michael végignézi az ördögűzést a terhes nőn, de nem hiszi, hogy démon lenne benne. Ám elmegy ismét, mert unatkozik, ekkor már ő is beszél vele (mert az elsőnél nem volt neki szabad, ki tudja, miért, de azt mondta a pap, ez nagyon veszélyes és fhúúú mi lesz, ha megszólal), és még mindig szentül állítja, hogy nem démon van a dolog mögött.
Közben egy csaj csoporttársa, egy újságíró megkéri, hogy mesélje el, hogy van ez az egész, mert sokszor próbálta már interjúvolni Lucas atyát, de nem engedte neki. Michael először nem vállalja, de a későbbiekben belemegy.
Itt egy kicsit ugrok a sztoriban,, mert elég uncsi, lényeg, hogy valami karkötőt hoz neki a terhes nő, akit megszállt a démon, és a karkötő egy korábban általa preparált hulláról van, majd a démon a csajban megőrül, össze-vissza vergődik, végül beviszik a kórházba és ott a gyerekkel együtt meghalnak. Ezt követően Michael ott akarja hagyni Lucas atyát, aki bekattan, mint később kiderül, most őt szállja meg a démon és ezért bezárják őt a házba.

Eközben Michael apja meghal, ami azért vicces, mert telefonál neki egyet a túlvilágról, mivel már egy fél napja halott volt akkorra. Persze megtudjuk a srác múltját is: az apja preparálta ki az anyját, és már akkor sikerült megvetnie a hitet. Nos, ez azért fontos, mert a démon Lucas atyában erre vonatkozva akarja átvenni felette az uralmat (és a csaj felett is, aki közben vele tartott, mert mért ne, róla azt kell tudni, hogy az öccse is démonhalló volt), de ekkor a pap elfogadja a Sátán létezését, ezzel Isten létezését is, így le tudja győzni a démont. Végül könnyes búcsú, brühühü, és visszamegy oda, ahonnan jött, lezárásképp pedig valami nagyon tudományos szöveget kapunk. Ja, hozzá kell tennem, megtörtént események ihlették a filmet!
Szóóóval, összegezzünk! Lényegében elég unalmas film, mármint a film 2/3 része egy naaaaaagy ördögűzés, a többi meg ráépítés a fináléra. De meg kell mondjam, nem unatkoztam, miközben néztem. Nem arról van szó, hogy nem tetszett, mert de, bejött. Csak kicsit többet vártam. De nagyon logikusan volt felépítve minden, és bocsánat, ha kihagytam néhány, a sztori szempontjából fontos dolgot, de igyekeztem rövidre fogni. Tényleg, aki akar látni valami beteg, kicsit elvont, de érdekes és logikus filmet, annak javaslom, de előre szólok, alacsony elvárásokkal üljetek elé, mert akkor kellemesen fogtok csalódni.
Nos, mára csak ennyit akartam, mindenkinek további borzongásokkal teli estét!


~ Reaper

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése