2016. december 11., vasárnap

Horror filmek #3 - Halloween

Hali drágáim, végre végeztem a halloween kritikával, és most összegzem a benyomásaim. 

Először is. Mit ne nézzünk meg sohasem, ha valami jó horrort akarunk látni? Hát pont ezt! Egyszerűen nem tudom, mit lehetett ezen két órát elhúzni, a fele felesleges volt és értelmetlen!! Oké, akkor kezdem az elején.

 Van egy család, elvált és újraházasodott anya, nagy tesó, bunkó új apa, kisbaba és persze főszereplőnk, Michael, egy tizenkét(?) éves srác, akiknek már az elején kiderül, milyen rossz a helyzetük, meg minden. Michael egeret boncol bohócmaszkban, anyu sztriptízel, apu egész nap otthon ül és nem csinál semmit, a nővér meg egy ribi. Átlagos.
Ezután megtudjuk, hogy Michael random megver egy gyereket a vécében, mert véletlenül összefutnak, felküldik az igazgatóiba, ajánlanak neki egy pszichiátert, amiért döglött macskát és képeket találnak a táskájában boncolt akármikről meg kést is, eközben a kis srác lelép és az erdőben megöli a hazafelé baktató vécében megismert srácot, mert az merre másfelé is menne haza, mint az erdőn keresztül. Mindegy.
Ezután a srác Halloweenkor begurul és különböző módokon megöli a családtagjait, kivéve anyucit és a kisbabát. Persze ezért lecsukják, megkapja a pszichiáterét, aki szép lassan kideríti, hogy a srác nem emlékszik semmire, hogy megölte volna az embereket, aztán meg kiakad a bezártságtól és hirtelen nem szólal meg többet. Maajd az anyja egyik látogatásakor megöl egy nővért, ezért anyu bedepizik és fejbe lövi magát, mert nincs jobb ötlete. A gyerek megnémul és unalmában nekiáll maszkokat gyártani, mert még korábban megtudtuk, hogy az "elrejti a rondaságát", vagy mi. Mindenesetre eltelik 15 év, a pszichiáter feladja Michael útjának egyengetését a börtönben és lelép, aztán miközben a csávót át akarják szállítani, mert már tele van maszkokkal az eddigi szobája, és kell neki egy új, akkor szépen kiszabadul, kinyírja a takarítót aki "mindig jó volt hozzá", hogy idézzem, majd még öl, hogy szerezzen ruhákat, és visszamegy a régi házukhoz.
Közben megtudjuk, hogy a húgát, Lorit, a kicsi babát örökbe fogadták, és valamiért rá pályázik, a pszichodoki keresni kezdi, közben Michael indokolatlanul öldökölni kezdi Lori barátait meg azokat, akik örökbe fogadták, végül megtalálja, és egy jó fél órás üldözés után, ami alatt kap egy golyót a mellébe, elkapja, és megmutatja neki a képet, amin még mindketten kicsiként vannak rajta. De ekkor a csajszi belevágja a kését a vállába, de még ezt is túléli, felkel és megy utána, egy medencében megint majdnem elkapja, de a pszichodoki 3x belelő és pofára esik. Beülnek a csajjal a kocsiba amolyan "most már minden rendben" feelinggel, de akkor hirtelen betörik az ablak és az a retkes terminátor Michael csak nem halt még meg. Kinyírja a pszichodokit, majd szaltózik egyet az ablakból Lorival, de még ebbe sem hal bele, csak mikor már a lány fejbe lövi. Majd egy hisztérikus sikítás Lori részéről és ennyi.
Miért??? Oké, lehet, hogy ez… 2007-ben jó volt, de könyörgöm, nekem ide film kell, nem két órás hú de semmi értelme, de ha bekattan egy gyerek halloweenkor az biztos para történet! És amúgy is, ezzel a címmel bármint el tudok képzelni filmnek, de erre nem számítottam, hogy egy Michael élettörténetet kapunk majd… Lezsibbadt az agyam, miközben néztem, és ezért is volt nehéz összedobni a kritikát róla, mert… Nincs neki pozitívuma. Oké, talán a zenéje jó volt, de ennyi. Értelmetlen mellek, minimum nyolc szexjelenet, és a végére én is felfogtam, hogy aki dug az meghal. Ennyi. Katasztrófa. Tényleg. -.-
Jó, rendben, legközelebb valami jobb filmet hozok ígérem, mert eddig csak ilyenekről írtam és lehet, most elveszem a kedveteket attól, hogy valaha is horrort nézzetek, de van remény, a Sinister például nekem tetszett, de azt előbb újra megnézem, hogy rendesen le tudjam írni nektek.
Kitartást a mai naphoz, csak akkor nyársaljatok fel valakit, ha nagyon szükséges! Tudtátok, hogy a leanderből készült nyárson sütött hús is halálosan mérgező? Para

~Reaper

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése