2016. december 11., vasárnap

Manszanilyafa - gyilkosfa minden értelemben

Halihó, drágaságaim!

Remélem Drawly szimpatikus volt nektek, mert még sok minden érdekességről fog beszámolni!

Most viszont, hogy ne csak őt hallgassátok, gondoltam megint megdoblak titeket egy érdekességgel, mégpedig a Karib-tengeri nyaralások poklával, a Manszanilyafával. Ugyanis ez a fa csak az emberek halálát akarja.
Ha valaki azt hinné, hogy "jé, egy vadalmafa", akkor nagyon téved, és mivel táblákkal is felszólítanak rá, hogy ne merészeld megenni, elég egyértelmű, de aki mégis belekóstol, az először kellemes, édeskés ízt érez, de ezt hamar leváltja a bizsergés, zsibbadás, később pedig már a torok bedagad, ég, a szerencsésebbek megfulladnak, a többiek pedig élvezkednek a kínok-kínjában, csupán egyetlen harapástól. Ki tudja, talán szegény Hófehérke is egy ilyennel futott össze.

De még ha csak ennyi lenne, ez a fa nem ilyen egyszerű. Ha letörjük az ágát, annak tejszerű nedve képes szinte leégetni a bőrt, mindenesetre felduzzad és égető érzés. Plusz még esőben sem érdemes alá állni, mivel a leveléből kimosott nedv úgy szint mérgező, és a kocsinak akár le is marhatja a festékét.
És ha ez még nem lenne elég, ha ki is akarnánk irtani, és felégetjük az összeset, annak füstje az emberi szembe kerülve vakságot is okozhat.
Röviden: Megeszed? Meghalsz. Alá állsz? Meghalsz. Meg akarod ölni? Meghalsz!
Szóval ez egy ilyen édes-aranyos fa, de mondjuk vannak olyan állatok, amiket ez nem különösebben zavar, mert a leguánok lazán eléldegélnek a törzsükön, minden probléma nélkül.
Ja, még egy érdekesség, a szigeten a már kidől, teljesen kiszáradt fák törzséből (ami már nem mérgező) készítették a koporsókat. Enyhe célzás csak, hogy baromi halálos.


Nos, ha valaki arra tervez nyaralni, figyeljen, bár szerintem mindenki képes kiszúrni a figyelmeztető táblákat, mert senki nem vak. Kivéve, ha épp Manszanilyafát égetnek arrafelé.
Mindenkinek belsőségekben gazdag hétvégét kívánok a továbbiakban is!

~ Reaper

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése