2016. december 11., vasárnap

Aokigahara - Az öngyilkosok erdeje

Halihó, édeseim!

Gondoltam hozok nektek még valami érdekeset mára, ha már ennyi ideig hanyagolva voltatok, amit nagyon sajnálok.

Hogy mi van a képen? Nem, nem egy szimpla erdő. Aokigahara, az öngyilkosok erdeje. És hogy ez miért érdekes? Mert a Golden Globe híd után ez a második legnépszerűbb hely, ahol az emberek szeretnek együtt lógni. Szóvicc, ha-ha!
Szóval, Aokigahara alapvetően a Fuji Hegy lábánál található, és gyakorlatilag ez az egyetlen része a hegynek, amit vagy háromszáz éve nem vitt el a láva, ezért is lehet még ilyen zöldnek látni, mint amilyen. És hogy miért is szeretnek itt az emberek megöngyilkolódni?
Hát, több elmélet is van. Egyrészt, ezt a helyet régen a démonok lakhelyének tartották, így alap, hogy az ember ide jön meghalni. Másrészt van egy legenda, miszerint az idős embereket kikísérte ide a család, majd ott hagyta éhen halni, hogy ne kelljen otthon etetni, amíg meghal. Jó, ez egy kicsit durva volt, én tisztelem az öregeket, elnézést mindenkitől.

Harmadrészt pedig van egy regény, amit most nem nevezek nevén, amiben egy szerelmespár itt köti fel magát, mert (gondolom, nem olvastam) nem lehetnek egymásé.
Lényegében ez egy naaaaagy össznépi öngyilkos hely, ahol évente túrákat tartanak, hogy összeszedjék a testeket. Csak hogy érzékeltessem, mennyire durva a helyzet, megsúgom, hogy miután 2003-ban átlépték a 100 öngyilkos számát, a helyi kormány többet nem közölte le az adatokat, hogy enyhítse a hely veszélyességét és csábítását, de mint tudni lehet, 2010-ben ez a szám már majdnem elérte a 250 kísérletet (ebből ugyanis csak egy kicsit több, mint 50 valósult meg). Szép, nem? Lemész egy erdőbe, és csak úgy belebotlasz egy hullába. Majd még egybe és még egybe. Szerintem aranyos.
Állítólag vannak emberek, akik csak úgy kitalálják, hogy ők csak azért is túl fogják élni az erdőt, kimennek, levernek egy sátrat, majd másnap hullaként találják meg őket. Szóval arra ne nagyon kempingezzen az ember. Bár, van egy kijelölt útvonal, ami mentén sok szép helyi érdekességet is lehet látni, mint jég-; és szélbarlangokat, és persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki, aki odamegy, az meg fogja magát ölni, ez relatív, csak ne töltsd ott az éjszakát.
Egy film is megjelent e helyről, melynek forgatása alatt a rendező az egyik hullának a pénztárcájában (mert naná, hogy át kell kutatni egy hulla pénztárcáját, ez a minimum) kb 870 ezer forintnyi yent talált. Szóval ha valaki gazdag akar lenni, érdemes áttúrni halott öngyilkosok pénztárcáját. *bólogat*

Nagyjából ennyi, amit tudni érdemes Aokigahara történetéről, de csak hogy tisztázzuk, én nem vagyok öngyilkosságpárti, ha valakinek problémája van, előbb próbálja meg megoldani egy orvossal, nehogy valakinek közületek, drágáim, kedve támadjon leruccanni Japánba és megöngyilkolni magatokat, különben is, akkor már inkább a Golden Globe, egy erdőben felakasztani magad milyen unalmas más? A hídról legalább még repülhetsz is egy jót.
Mindenkinek kívánok véres végtagokkal teli álmokat!

~ Reaper

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése