2016. június 28., kedd

Más világ

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.

Restelkedve ismerem be, hogy csúsztam, de ma, ahogyan mondtam, bepótlom e hiányomat.

  Egy rendkívül érdekes, és személyes kedvenc filmet szeretnék Önöknek bemutatni. A címe nem
más, mint Más Világ. Mielőtt bármibe is előreszaladnánk, egy-két fontosabb információt elmondanék.
  Ez a remekmű 2001-ben lett bemutatva pszichológia-thrillerként. Alejandro Amenábar rendezte Henry James „A csavar fordul egyet” c. kisregénye alapján. Ennek a Más Világnak természetesen volt is egy elődje, ami 1961-ben készült és az „Ártatlanok” címet viselte.
  Nyolc Goya-díjat nyert, köztük a legjobb film és legjobb rendezés kategóriában.
 
Történet
  A történet viszonylag kevés szereplővel (összesen 13-mal) játszódik. Egy elszigetelt, mindentől távoli kastélyban játszódik, ahol egy édesanya és két gyermeke él. A gyerekeknek ritka betegségük van, amiatt nem érheti őket napfény, különben meg is halhatnak. Ezáltal ez a régi kastély tele van függönyökkel, mind be van húzva, ahol a gyerekek járkálhatnak. Természetesen a kis családhoz tartozik egy édesapa is, aki háborúba ment. S bár vége lett annak, nem tért vissza.
  Az egész úgy kezdődik, hogy három különös szolgáló jön a házhoz, hogy szolgálatba álljanak a kastélynál. Fel is lesznek véve, mennek tovább a mindennapok, betekintést nyerünk az életükbe. Ám, ahogyan felbukkantak a szolgálók, hirtelen furcsa események kezdenek el kibontakozni.

Saját vélemény
 
Mielőtt ebbe belefolynék, azért nem írom le az egész történetet, mert ezt mindenképp meg kell nézni. Egyet árulnék el az egészről: a „Csavar fordul egyet” cím nagyon passzol a regényre, amiből készült a film.
  Nem véletlenül lett a kedvenceim közé felvéve ez a film. Ijesztő picit, mégpedig úgy, hogy semmit sem mutatnak igazándiból benne. Illetve a történet érdekes, jól van tényleg megrendezve és van benne egy olyan csavar, amitől a film ténylegesen megmaradt bennem. Ha Ön még csak kezdő horror kedvelő és még nem bírja annyira a horror műfajt ijedségileg, akkor kezdje ezzel. Nem fogja megbánni, erről biztosíthatom.

Forrás: Wikipédia
 
~ Elizabeth

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése