2016. június 29., szerda

Creepypasta #7 - Ben

Hali minden kedves rajongómnak, és olyanoknak, akik nem szeretnek, ezért majd a boncasztalon végzik! Mai kivesézni való témánk a creepypasták soraiban Ben (sikerült megcsinálnom, hurrá-hurrá!), akinek a története egy kicsit homályos a számomra, mármint ahol olvastam, elég bonyolultan írtak le mindent, úgyhogy most megpróbálom nektek érthető formában elmesélni.

  Először is egy kocka srác, egy nagyon nagy gamer (nevezzük mondjuk Jadusable-nek, mert hát nincs is ennél egyszerűbb név, nem igaz?) épp hazafelé sétál a suliból, mikor meglátott egy garázsvásárt a szomszédságban. Odament, hátha talál valami érdekes játékot, ami még nincs meg neki. Egy öreg, félvak bácsi volt az eladó, mert hát minden eladónak rémisztőnek kell lennie, aki egy horrorsztoriban szerepel, és adott a srácnak egy noname játékot, azaz hogy a tokjára csak ráfirkálták, hogy "majora". Mondta, hogy ez a játék egy Jadusable-vel egyidős gyereké volt, de ő már nem él itt (na vajon…), és végül ingyen nekiadta a játékot. Majd elköszönt tőle.

  Jadu otthon gondolta, kipróbálja, mert mért ne, és belépett. Volt egy mentett játék, BEN néven, és akkor leesett neki, hogy nem is tőle köszönt el az öreg, hanem Bentől. De persze ezt nem találta furának, inkább belépett és csekkolta, ez a Ben meddig jutott. De mivel nem fejezte be, csinált egy Link elnevezésűt magának, majd játszani kezdett. És mivel össze-vissza nevezték a karakterét Bennek meg Linknek, ezért fogta és kitörölte a BEN be nem fejezett játékot. Majd mikor vissza akart lépni a sajátjába, csak fehér képernyő volt, Link elveszett. Szóóval aznapra leállt a játékkal.  Másnap ismét nekiállt, és akkor hopp, csodás módon mégis megvolt Link, úgyhogy nekiállt csinálni a feladatokat, miszerint időre oda kellett érnie valahova és belenézni a teleszkópba, és ha megcsinálja, mehet tovább. De nem, ehelyett mikor belenézett, megjelent egy Bizonyos Skull kid, aki a játék "para" embere, mert nagy szemei vannak és olyan, mintha a lelkedbe bámulna. Majd átkerült valami helyre, de Skull kid nem akarta abbahagyni a képernyője molesztálását, ott maradt előtte végig, és ezért újra akarta indítani a játékot. De akkor már maga a játék is megkattant, és megkérdezte, hogy el akar-e menni valami boss helyre. Jadu meg naná, hogy igen, ment. És ekkor a játék új napot kezdett, Jadu meg sétálgatni kezdett a városban, ahova a karaktere került, és belépett egy medencébe. Volt ott egy Link szobor (aki amúgy Ben, mivel ő a fő karakter, csak Jadu ugye Linknek nevezte el), és neki is kedve támadt molesztálni a képernyőjét, és onnantól kezdve mindenfelé követte. Ő meg gondolta, idegesíti, ezért kinyírta.

  Ekkor a gép megkattant, és ezt a jelenetet ismételgette, és feltett egy kérdést, hogy "ez egy kegyetlen sors, nem?", majd kidobta a főmenübe. Jadu vissza akart lépni, de a Link játék már nem volt, helyette csak egy Your Turn. Jadu belépett, mert gyökér kocka, és megint Skull kid kezdte molesztálni a tekintetével, ezért resetelt. Ekkor meg már volt Your Turn is, meg Ben játék is. Ezért beparázott, feladta és aludni ment. Másnap vissza akarta vinni a játékot az öregnek, de az nem volt sehol, a házat meg eladónak hirdették. Ezután nem volt jobb ötlete, mint hogy felrakja youtube-ra a panaszait. Persze, kocka, azoknak nincsenek emberi kapcsolatai, bocs, hogy felhoztam.
  Jadu igyekezett nem is gondolni a játékra, közben tovább kukkolta az öreg házát, hátha meg tudja lesni valamikor, de egy szomszéd rajtakapta, így Jadu őt faggatta ki, hogy ki volt Ben. És naná, hogy egy gyilkosság áldozata! Elméletben baleset volt, de nem hinném, hogy a folyóba dobás annak számít. Mindenesetre Jadu hazament és úgy döntött, mégis csak szeretne egy horrorsztori főszereplője lenni, így ismételten játszani kezdett. Emlékeztetőül, van egy Your Turn-je és egy Ben-je. De nem tudjuk meg, mit választott, csak azt, hogy abbahagyta a blogolást, és egy osztálytársa értesítette a nagyvilágot, hogy minden rendben van vele. Jadu végül felrakott egy búcsúvidit, amiben tippeket adott a játékhoz, majd folytatta a kutatást az öreg után, természetesen sikertelenül.
  Maaaaajd a srác feljelentkezett Cleverbotra, és egy ilyen csodálatosan érdekfeszítő beszélgetést folytatott le:
Jadusable:"Ki vagy te,és hogy tudod irányítani a gépem?"
Robot :"Hogy ki vagyok?"
J':"Jah igen...te csak egy 'bot vagy..."
'bot :"biztos vagy benne?"
J':"Ne csesztesd a gépem!"
'bot:"Én vagyok a számítógéped!"
J': "Milyen szép story....mindjárt felhívom dps-t ...rossz áldozatot szemeltél ki!"
'bot:"Újból meg kell várnom hogy játssz azzal a játékkal?"
J':"Mivan?"
'bot:"Az a játék..."
J':"Majora's mask?"
'bot:"Igen!"
J':"Honnan tudod ezt?
'bot:"Miért?
J':"Mit miért?"
'bot:"Én csinálltam..."
J':"Mit csinálltál?"
'bot:"Játszottam veled..."
J':"Mi a fene?"
'bot:"Csak nem megijesztettelek?"
J':"Ki a franc vagy?
'bot:"Ben..."
J':"A szobor? Te most a gépemben vagy?"
'bot:"Igen!"
J:"Azt hogy?"
'bot:"Te raktál be..."


  Éééés Jadu maga alá csinált. Nem tudom, miért feltételezte, hogy egy robot rontja el a gépét, lényegtelen, ez egy gamer, ő tudja a tutit. Mondjuk vicces, hogy megkérdezi, ki ő és miért zaklatja a gépét, majd konkrétan leírja, hogy "jaa, te csak egy robot vagy, nem szóltam"… MERT???
  Lényegében ezek után nem hívta a cyberzsarukat, hanem elkezdett beszélgetni Bennel, hogy mizu vele, és megtudta, hogy bennragadt a játékban, és tud neki segíteni, ha játszik. Jadu belement a dologba.
  Később Ben megint írt neki, mert annyira öribarik lettek, de Jadu nem válaszolt, mivel Ben beszólt neki a múltkor. Erre Ben bosszúból elkezdte meghackelni a videókat, hogy csak róla szóljanak, és a játékba is beletenyerelt, hogy a szobor zaklassa Jadu karakterét.
  Egy este meg Jadu álmában szoborrá lett, és ettől annyira megijedt, hogy másnap ismét leült játszani. Eljutott az utolsó naphoz, majd megkereste azt a tavacskát, amibe Ben belefulladt, ezek után, mint aki jól végezte dolgát, felgyújtotta a játékot és szétverte a laptopját. Hát… Egészségére.
  Sajnos Benről elég keveset tudunk meg, de annál többet a naiv típuskarakterekről, akiknek minden vágyuk, hogy adják a hülyét az egész sztori alatt. Jó példa erre Eyeless Jack történetének Johnny-ja, akinek nem esett le, hogy a saját máját vágja zsebre. Mondom, nekem mindegy, de igazán lehetne már kezdeni valamit az ilyenekkel.


  Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de ezt csak így lehetett érthetően és tisztán leírni. Véres éjszakát mindenkinek!!



~Reaper

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése