2016. június 29., szerda

Hafelmetsző Jack

Halihó, drágáim!

Tudjátok, nekem is korán kell ám kelni minden nap (engem ugyanis megfizetnek, ha kinyírok valakit :) ), és hát én is metróval járok, mint a legtöbb ember, akinek nincs kocsija. Az egy dolog, hogy megbámultak, és majdnem vérfürdőben végződött az eset, de ezt most hagyjuk. Az ok, ami miatt ilyen rövid időn belül újra jelentkezem az oldalon, az egy cikk a Metropolból nem másról, mint egyik kedvenc történelmi személyemről, Jack the Ripper-ről! (gyengébbek kedvéért Hasfelmetsző Jack-ről van szó). Engedelmetekkel most be is mutatnám.

Kosminsksy arcképe
  Kezdjük talán azzal, hogy kilétét mind a mai napig homályos köd fedi, ugyanis a szemtanúk, ha
  Lényegében akkor hallottak róla először, vagyis akkor azonosították, mikor egy levelet küldött egy Londoni hírügynökségnek 1888-ban és Jack the Ripper-ként írta alá. Persze senki nem bizonyította, hogy valóban ő írta a levelet, de inkább feltételezték, hogy igen, ugyanis az eddigi két gyilkosságot magára vállalta, és még újabbakat ígért, amit három napon belül be is váltott.
  Később egy újabb levelet küldött a hírügynökségnek, melynek kezdete, a "Pokolból" sok mindenkinek a fantáziáját megihlette, többek közt Stephen Knight regényíróét is, aki meg is írta a történetet, amely a mai napig egy igen lebilincselő sztori (mennem kell a könyvesboltba, egy pillanat). De hogy még egy nevet említsek, Patricia Cornwell is feldolgozta a történetet, illetve egy képregény és egy film is készült belőle, melynek címe logikusan a "Pokolból". Ja és Johnny Depp a főszereplője, ő játssza a nyomozót, lányok, irány a net és filmet nézni, hajrá!
  DE! Hogy ne csak az adaptációkról, hanem valós történetekről beszéljek, az elkövetőt nagy valószínűséggel nem tudták elkapni, habár a rendőrfőkapitánynak volt három gyanúsítottja, aki szerinte elkövethette az öt brutális gyilkosságot a nyugodt kis Whitechapelben.
  Az egyik Aaron Kosminsksy, egy ártalmatlan cipész és borbély, aki mégsem volt olyan ártalmatlan, mivel egy skizofrén, paranoiás elmebeteg volt. Az egyik rokona felügyelete alatt élt, de bármikor tehetett egy kis sétát az utcán, hogy kicsináljon pár embert, nem? Elvégre elmebeteg. Persze, fogjunk mindent az elmebetegre, az úgyse normális, de könyörgöm, az elmebeteg szemében mi vagyunk elmebetegek, egy kis tiszteletet nekik!!! Oké mindegy, erre majd máskor kitérek.
  Második jelöltünk a listán Montague John Duritt, egy lecsúszott arisztokrata, akinek az anyja épp az első gyilkosság előtt halt meg, és még a tanári állásából is kitették, szóval egyesek szerint simán lehetett ő a gyilkos. Bár akkor már inkább az elmebeteg, ezért miért ölne meg valaki random embereket? Furaaa…
  Harmadik és egyben utolsó gyanúsítottunk Michael Ostrog, aki egy büntetett előéletű orosz csávó, és összesen annyi volt a bűne, hogy nem volt alibije. És ha csak otthon ült?? És ha nem volt kedve csajozni?? És ha?? Jó, befejeztem, tudom, hogy sok vagyok és Elizabethet akarjátok, de még be kell érnetek velem egy darabig.
  Szóóóval, miután egy ember feldobta Kosminsksy-t (megjegyzem elsőre nem tudta azonosítani az elkövetőt, csak másodszorra ugrott be neki, hogy "ja persze, tényleg, ez az a csávó, mert ez elmebeteg!!"), diliházba dugták és ott is maradt haláláig. Duritt a Temzébe vetette magát, úgy sajnálta a régi arisztokrata életét, Ostrog meg elveszett valahol az éterben. De a rendőrfőkapitány szerint Jack csak öngyilkos lehetett, vagy tényleg hármójuk közt volt, mivel a gyilkosságoknak vége szakadt.
  Véééleményem szerint Jack nem volt hülye, se őrült, sőt, mi van, ha csak vágyott a vérre? Ha csak levezette a feszültséget? Ha csak így próbálta meg a lelkének háborgását csillapítani, mivel a patakzó vér hangja lenyugtatta szívét? De inkább befejezem, mert még a végén engem is lecsuknak.
  De nem minden reggel lehet tökéletes. Miután elolvastam a cikket, kicsit jobbra néztem, a lap szélére, ahol egy rövid hirdetésben az állt, hogy, idézem, "az első magyar nyelvű összefoglaló munka" Jackről, egy magyar ember tollából. Ja. Igen. Hogy ez az egész azért volt, mert egy magyar könyvet írt? Mert elolvasta az angolok könyveit meg a Wikipédiát, azt lefirkálta, amire emlékezett?? Komolyan?? KOMOLYAN???
  Ééééés itt halt meg a reggelem. Remélem nektek is hasonlóan kellemesen telt a reggel, picikéim! ^^
egyáltalán voltak, nem tudtak róla pontos személyleírást adni.


~Reaper

(U.I.: Mivel nem olvastam a könyvet, nincs jogom értékelni, csak felindulásból mondtam, elnézést, ha valakit szíven ütöttem, aki szereti az írót. Ja és ha valaki olvasta, és jónak ítéli meg, feltétlen szóljon, mivel akkor én is ráveszem magam!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése