2017. február 16., csütörtök

IMDb: a meghatározó alap

Üdvözletem minden fiókának!

Kíváncsiságból, betegségem alatti időt arra szántam, hogy megnézzem IMDb-n mik a legmagasabb illetve legalacsonyabb pontszámok.



Azért találtam érdekes témának, mert mostantól úgy kívánom bevezetni minden egyes film véleményezést, hogy egy IMDb pontszámot is mondok Nektek. De miért? Miért számít olyan jónak ez a weboldal, miért ez az alapkő? 
Röviden azért, mert ez a legnépszerűbb oldal, ahol a filmeket lehet értékelni és egyben majdnem a legmegbízhatóbb. Igaz, itt is már futottunk zsákutcába és nagy tévedésbe, de ennek ellenére is többségében korrekt volt a pontozás.

Emiatt, hogy ez a legpopulárisabb hely, ahol lehet értékelni a filmeket, megnézegettem Nektek alapként, hogy mi a legjobb film egyáltalán ezen az oldalon szimplán, illetve külön a horror és thriller kategóriában, s ugyanezt megtettem a fordítottjával, azaz a legrosszabbakkal. S utóbbi két kategóriából meg is fogom nézni őket, látván, hogy mi az, ami a többségünk számára is a leggyűlöletesebbnek ítéltetett. 
Kezdjük szimplán az IMDb legrosszabb és legjobb filmjével, minden kategórián belül!
Legjobb: 9,2 ponttal holtversenyben "A remény rabjai" és "A keresztapa" c. filmek. (Mindketten krimi és dráma műfajúak.)
Legrosszabb: 1,5 ponttal (huhú) a "Kod Adi K.O.Z" c. film, ami krimi és misztikus műfajú. Ez meglepő volt számomra, mert egyrészt egy 2015-ös filmről van szó, másfelől nem horror műfajú. Szeretem én a horrort, de ismerjük el, hogy abban nehéz jót alkotni. Ti is tudjátok, hiszen ha visszanézzük az eddigi horror film elemzéseket, hány szólt arról, hogy "ez bizony egy jó horror film"? Na, látjátok.

Legrosszabb és legjobb horror filmek az IMDb-n
Legjobb: 8,5 ponttal (nincs 9 pontos jó horror film...) "A Nyolcadik Utas: a Halál". Na, ezt megnézzük, hiába sci-fi, amit nem szeretek, de ha ennyire jó, akkor ránézünk. Mert állítólag ez a legjobb horror film az oldalon! S mondjuk, hogy lehet, hogy ez az eddigi legjobb horror film a világon!
Legrosszabb: 1,7 ponttal (itt viszont 2 ponttal jobb mint a szimpla filmeknél, azért figyeljétek!) "Manos: The Hands of Fate", ami egy 1966-os film. Na, megnézzük, fiókák? :D

Legrosszabb és legjobb thriller filmek az IMDb-n
Legjobb: 9,0 ponttal "A Sötét Lovag" szerepel ebben a kategóriában, de külön nem szerepel az adatlapján, hogy thriller, sem az azutánin, de... azért fogadjuk el. Majd megnézzük azt is, hátha tényleg az.
Legrosszabb: 1,8 ponttal (Dancsó Péter fanok, figyelem!!!) "Birdemic: Shock and Terror".

Összegezve, ami szerintem a legérdekesebb, hogy nincs 9 pontos jó horror film ezen az oldalon, viszont a legkedveltebb állítólag "A Nyolcadik Utas: a Halál", amit mindenképpen megnézünk ezáltal. Ez egy klasszikus horror film is, tehát előbb-utóbb sort kerítettünk volna rá.
Másfelől viszont a legrosszabb film az se nem horror, se nem thriller (előbbi kicsit meglepő), hanem misztikus és krimi műfajú film.

~ Darwly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése