2017. szeptember 5., kedd

Horror filmek #19 - Room 104 (sorozat)

Üdvözlet kedves fiókák!

Kivételesen a horror filmek kategóriában egy idei sorozatot fogok ajánlani, annak ellenére, hogy eddig két részt láttam, de nagyon elnyerte ennek ellenére a tetszésemet!

Filmről szakszerűen
Eredeti cím: Room 104
Magyar cím: 104-es szoba
Évadok száma: 1
Évadban a részek száma: 13 (25 perc kb. egy rész)
IMDb pontszám: 6,6
Műfaja: horror, dráma, thriller

Történet
A sorozat lényege, hogy van egy motelszoba, amely a 104-es számot viseli. Erre a helységre fókuszál a sztori, ez az összekötő pont. Lényegében különböző fura, esetleg creepy, illetve eléggé érdekes eseteket mutat meg, amik mind ebben a szobában történtek.
Az első részben például azt látjuk [SPOILER WARNING], hogy egy bébiszitter vigyáz egy kisfiúra, aki eléggé furán viselkedik és azt állítja, hogy a fürdőben van egy másik fiú, aki nagyon para és veszélyes. A bébiszitter lány pedig egyre jobban várja, hogy visszajöjjön az apuka, miközben a helyzet egyre rosszabbá válik.
Aztán a második részben egy teljesen másik bizarr történet jön elő.

Miért tetszett meg ez a sorozat annak ellenére, hogy mindössze két részt láttam?
Mert valahogyan az alaphelyzet nagyon tetszik. Egy motelszoba, ahol mindenféle fura dolog történik, s külön történet mindegyik. Nincs túl sok idő, hogy túlzottan nyújtsák, unalmas legyen, vagy valami hatalmas sületlenséget kreáljanak a végére. Illetve az első két részből kiindulva nagyon ígéretesnek tűnik a sorozat, így mindenkinek nagy-nagy szeretettel ajánlom, hátha esetleg megtetszik valamelyikőtöknek és elkezdi nézni.
Amint végignézem a sorozatot, vagy esetleg lenne egy-egy olyan rész, amely olyan szinten kikészített, vagy megosztott, akkor arról is fogok külön írni.

Amúgy bátran ajánlom eddig azoknak is, akik esetleg nem bírják még annyira a horrort. Nem annyira ijesztő, de keltette a feszültséget az emberben eléggé ügyesen. Műfaj leírás ez esetben teljesen helytálló. A pontszámot nem értem IMDb-n, de lehet, még csalódni fogok ebben az igen jó kezdetű sorozatban.

Ha esetleg ismeritek, vagy belenéztetek, írjátok meg a véleményeteket, hogy tetszett-e nektek!

~ Darwly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése