2017. június 20., kedd

Horror filmek #17 - Silent Hill

Üdvözlet minden kedves fiókának, aki ezen estén a mi kis blogunkat választotta!

Egy újabb horror filmmel jöttem, amiből nem tudom hány percet láttam, ám hírneve ellenére nem érdemli meg, hogy végignézzük ezt a szennyet.

Igen, tudom, megint jövök azzal, hogy fikázom a filmet, amit sajnálok! Sajnálok! De nem tudok mit tenni, mert a kötelességtudat hajt.
Na, de akkor kezdjünk pár alap bevezető körrel, hogy mikor is készült, minek állítják be és ehhez hasonlók.
Filmről szakszerűen
Kiadták: 2006
Rendező: Christophe Gans
Műfaja: kaland, horror, misztikus
Érdekesség: Sean Bean is játszik benne az apa szerepében, aki a Trónok Harcában Ned Starkot alakította.
IMdB: 6,6 pont (horror filmhez képest magas!)

Műfaja
Kaland lenne? Nem, mert izgalmasnak kellene lennie.
Horror lenne? Dehogyis. A félelem legapróbb szikráját sem gyújtotta ki bennem.
Misztikus? Hááát... fogjuk rá. Valamennyire talán.
Unalmas? Ez nem műfaj, de legalább igen, az!

Története
Egy kislány alvajáró betegségben szenved és a sztori szerint folyton ezt a helyet emlegeti, Silent Hill. A szülei örökbe fogadták, ezért mindössze annyit tudnak, hogy annak közelében élt és valamire emlékezni szeretne. Az Apa orvosokhoz szeretne fordulni, míg az Anyának jobb ötlete támad és elmegy szépen Silent Hill-be a kislánnyal.
Silent Hill, más néven a kihalt város, ahol okvetlenül is kell lennie valami nagy gondnak. Ide akarja elvinni a felelős Anya az Apa beleegyezése nélkül a lányukat. Hmm...

Miért nem tudtam végig nézni?
Röviden azért, mert már a film úgy kezdődött, hogy a kislányt keresi az anya. S a picike lány le akart ugrani egy hatalmas nagy szikla tetejéről, mert alvajáró volt... Már így kezdődik az egész!
Aztán meg indokolatlanul utaltak folyamatosan a vallásra, egy hatalmas nagy kereszttel a háttérben, random idézetekkel, oda nem illő részekkel. Az egésznek nem volt értelme, mégis benne volt a filmben.
Ezen kívül a kislány, aki beteg, értjük, de kora ellenére nagyon alulfejlett agyilag. Úgy viselkedik mint egy 3 éves, nem pedig amit
megsaccolhatunk 8 éves kislány. Ezen kívül a szinkronhangja, a viselkedése egy annyira idegesítő, buta személyt tár elénk... Nem lehet kibírni.
Majd olyan logikai hibák vannak, hogy az Anyuka megy már a gyerekével ebbe a városba, megállnak egy benzinkúton és egy rendőr meglátva őket később követi is. Persze ezt utólag mi megmagyarázhatjuk miért, de akkor és ott helyben az egészet nem lehet komolyan venni. S ami a legszebb ebben a helyzetben... Mikor a rendőrnő későbbiek során félre akarja húzatni a főszereplőt, hogy ellenőrizze őt, az hirtelen max. sebességre kapcsol és elmenekül, miközben az egész egy rutin vizsgálat lehetett volna. Majd egy bezárt területnek a kapuján áthajt és ezzel a frászt hozza a kislányra... Az egész irreális és nincs is rendesen megmagyarázva miért, ezért nem tudunk izgulni, hanem nézzük őt, hogy mit szívott.
Majd balesetet is szenved a kapkodásáért és mire felkel, a kislány eltűnik. Bekerül a városba, ahol esik a hó és keresi, üldözi a lányát. Bemegy egy épületbe, le a pincébe, ott pedig valami fura, embermutációkkal rendelkező, babákat sejtető rothadó hullák próbálják levetkőztetni és nem akarom tudni, mi lett volna belőle. Ám elporladtak, így folytatódik a szenvedésünk.
Éééés amikor tudtam, hogy nem fogom végignézni ezt a filmet, az az a momentum volt, amikor mindössze az Anya szenvedéseit nézhettük. Elgondolkoztam, hogy két óra csak erről fog szólni? Valószínűleg javarészt igen, ezért inkább kihagytam.

Kis fiókák, ne nézzétek meg ezt a filmet és igyekszem valami jót is találni, illetve nyáron beaktivizálni magamat.
Ez a film unalmas, borzasztóan, nem lehet komolyan venni, nem félsz, irreális és az egész egy hatalmas nagy katyvasz. Illetve úgy jegyezzétek meg a rendezőt, hogy tőle soha többet, semmit nem néztek!
További szép borzongást!

~ Darwly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése